Subota, svibanj 30, 2020

Obavijest – obilazak terena i kontrola pridržavanja Mjera

Stožer Civilne zaštite Općine Gornja Rijeka putem operativnih snaga – Doborovoljnih vatrogasnih društava, a uz stalni nadzor Stožera civilne zaštite Općine Gornja Rijeka vrši  obavezni obilazak terena te kontrolira pridržavanje Mjera propisanih od strane Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Obilazak terena vrši se, u pravilu, dva puta dnevno.

 

Propusnice – obavijest o dežurstvu za vrijeme Uskršnjih blagdana

Općina Gornja Rijeka i Stožer civilne zaštite Općine Gornja Rijeka obavještavaju mještane da se za izdavanje propusnica za napuštanje mjesta prebivališta  za vrijeme Uskršnjih blagdana mogu obratiti

Stjepanu Borjan, načelniku Stožera Civilne zaštite Općine Gornja Rijeka – 091/516-4479

Darku Fištrović, općinskom načelniku Općine Gornja Rijeka – 098/965-3259

ili putem sustava e-propusnice.

Apeliramo na mještane da poštuju Odluku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka i da ne traže propusnice ako im stvarno nisu neophodne.

Uskrsna čestitka

Svake godine Uskrs u nama probudi novu nadu, a uskrsna poruka nas podsjeti da je najvažnije činiti djela ljubavi i dobrote.

Od srca Vam želimo da  najveći kršćanski blagdan provedete u miru i blagostanju, te da njegovu radost podijelite sa svojim obiteljima i bližnjima.

Vaši vijećnici, načelnik, zamjenik načelnika i djelatnici Općine Gornja Rijeka!

 

OBAVIJEST – izdavanje propusnica za poljoprivrednike

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite izdavati će propusnice poljoprivrednicima i to:

– posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika, kako bi se omogućio dolazak na farmu,

– proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama,

– pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica,

– kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača (uključujući mljekomate, otkupne centre i slično)

– zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne,

– kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala (sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi,… ), bez čega neće biti proizvodnje ove sezone.

Za izdavanje propusnica  poljoprivrednici se mogu obratiti na 048/712-491, 091/4882-778 ili na e-mail slavko.kopilovic@mps.hr.

 

 

OBAVIJEST – OGRANIČENJE U IZDAVANJU PROPUSNICA

Zbog primijećene zlouporabe prilikom odnošenja zahtjeva za izdavanje propusnica temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Općine Gornja Rijeka uvodi ograničenja kod izdavanja propusnica na način da će se u pravilu:

  • za nabavku hrane, kućnih potrepština, lijekova, goriva  i sličnog, propusnica izdavati jednom članu kućanstva jednom u sedam dana

Na području Općine Gornja Rijeka postoje dvije prodavaonice mješovitom robom i ljekarna koje rade svakodnevno, a za sve ostale nabavke  koje se ne mogu obaviti na području Općine molimo da planirate jedan dan za koji će vam se izdati propusnica za jednog člana kućanstva koji će obaviti nabavku za cijelo kućanstvo.

Nema potrebe da više članova kućanstva ide zajedno u nabavku, da se jedan dan ide u nabavku hrane, a drugi dan u nabavku goriva, hrane za stoku i slično.  

Svrha navedene Odluke je smanjenje mogućnosti daljnjeg širenja virusa COVID-19 i zato budite odgovorni i ukoliko uistinu nije nužno napuštanje mjesta prebivališta radije ostanite doma.

Komunalno Poduzeće Gornja Rijeka d.o.o

Trg Sidonije Rubido Erdody 3. Telefon- 048 855 449 ili mobi. 099 221-6566, 099 221-6568 - Uređenje i održavanje vrtova, parkova, okućnica...