Subota, ožujak 28, 2020

OBAVIJEST – izdavanje propusnica za poljoprivrednike

Ministarstvo poljoprivrede u suradnji s Nacionalnim stožerom civilne zaštite izdavati će propusnice poljoprivrednicima i to:

– posjednicima domaćih životinja koje su smještene u izdvojenim objektima izvan mjesta prebivališta posjednika, kako bi se omogućio dolazak na farmu,

– proizvođačima poljoprivrednih proizvoda, kako bi na otvorenom i u zaštićenom prostoru proveli potrebne agrotehničke mjere na svim proizvodnim površinama,

– pčelarima, kako bi se omogućilo kretanje do košnica jer postoji opasnost da će bez nadzora i pomoći pčelara u vrijeme intenzivnog razvoja pčelinjih zajednica doći do uginuća velikog broja zajednica,

– kako bi se proizvedene količine poljoprivrednih proizvoda mogle dostaviti do krajnjih potrošača (uključujući mljekomate, otkupne centre i slično)

– zbog zatvaranja tržnica neophodno je reorganizirati rad i omogućiti plasman domaće proizvodnje na način da domaća proizvedena roba ne propadne,

– kako bi se omogućila nužna putovanja radi nabavke svih vrsta repromaterijala (sjeme, gnojiva, sredstva za zaštitu bilja, goriva, maziva, rezervni dijelovi, alati, strojevi,… ), bez čega neće biti proizvodnje ove sezone.

Za izdavanje propusnica  poljoprivrednici se mogu obratiti na 048/712-491, 091/4882-778 ili na e-mail slavko.kopilovic@mps.hr.

 

 

OBAVIJEST – OGRANIČENJE U IZDAVANJU PROPUSNICA

Zbog primijećene zlouporabe prilikom odnošenja zahtjeva za izdavanje propusnica temeljem Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, Stožer civilne zaštite Općine Gornja Rijeka uvodi ograničenja kod izdavanja propusnica na način da će se u pravilu:

  • za nabavku hrane, kućnih potrepština, lijekova, goriva  i sličnog, propusnica izdavati jednom članu kućanstva jednom u sedam dana

Na području Općine Gornja Rijeka postoje dvije prodavaonice mješovitom robom i ljekarna koje rade svakodnevno, a za sve ostale nabavke  koje se ne mogu obaviti na području Općine molimo da planirate jedan dan za koji će vam se izdati propusnica za jednog člana kućanstva koji će obaviti nabavku za cijelo kućanstvo.

Nema potrebe da više članova kućanstva ide zajedno u nabavku, da se jedan dan ide u nabavku hrane, a drugi dan u nabavku goriva, hrane za stoku i slično.  

Svrha navedene Odluke je smanjenje mogućnosti daljnjeg širenja virusa COVID-19 i zato budite odgovorni i ukoliko uistinu nije nužno napuštanje mjesta prebivališta radije ostanite doma.

OBAVIJEST – upute za izdavanje propusnice

Sukladno Odluci o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, obavještavamo građane da je Stožer civilne zaštite Općine Gornja Rijeka zadužen za izdavanje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama i kupnje hrane i osnovnih potrepština.

PROCEDURA JE SLJEDEĆA:

  1. Zahtjev za izdavanje propusnica možete poslati mailom na opcina-gornja-rijeka@kc.t-com.hr ili ga dati na telefon 855-021 putem kojeg će ga popuniti djelatnici općine (tokom radnog vremena Općine Gornja Rijeka).
  2. Na temelju zahtjeva će vam biti izdana propusnica koju možete dobiti mailom ili će Vam ista biti dostavljena tokom radnog vremena Općine Gornja Rijeka.
  3. Zahtjev za propusnicu morate predati najmanje 1 dan prije (do 12 sati- podneva) nego istu namjeravate koristiti (npr. ukoliko Vam je ista potrebna 25. ožujka – istu morate zatražiti najkasnije do 12 sati 24. ožujka)

Zahtjev mora sadržavati:

  • IME I PREZIME, ADRESU I OIB GRAĐANA
  • RAZLOG
  • RELACIJU PUTOVANJA
  • VRIJEME KORIŠTENJA (od – do):

Rok trajanja propusnice je jednodnevni. Iznimno rok trajanja propusnice može biti višednevni – ovisno o razlogu izdavanja.

Molimo građane da se savjesno i odgovorno pridržavaju protuepidemijskih mjera, propusnicu ne mogu dobiti osobe u samoizolaciji kao i da je svako kršenje ove mjere podložno sankcijama prema Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

PROPUSNICE NISU POTREBNE ZA KRETANJE GRAĐANA UNUTAR SVIH NASELJA OPĆINE GORNJA RIJEKA KOJA SPADAJU POD OPĆINU GORNJA RIJEKA.

Komunalno Poduzeće Gornja Rijeka d.o.o

Trg Sidonije Rubido Erdody 3. Telefon- 048 855 449 ili mobi. 099 221-6566, 099 221-6568 - Uređenje i održavanje vrtova, parkova, okućnica...