Pod visokim pokroviteljstvom Sabora RH i supokroviteljstvom ministarstava turizma, poljoprivrede i kulture, kompanije Split Ship Managment, županije i turističke zajednice Koprivničko-Križevačke županije, općine Gornja Rijeka, u Gornjoj Rijeci nedaleko od Križevaca održana je priredba u spomen na prvu hrvatsku primadonu, groficu Sidoniju Rubido Erdody, povodom 190. obljetnice njezina rođenja i 125. obljetnice smrti.Na nju i njezinu ulogu u prvoj hrvatskoj operi Ljubav i zloba Vatroslava Lisinskog, praizvedenoj 28. ožujka 1846. godine u Zagrebu, podsjetio je glumac Adam Končić. U glazbenom programu nastupili su mladi glazbenici, polaznici križevačke Glazbene škole Alberta Štrige, učenici OŠ „Sidonije Rubido Erdody„ iz Gornje Rijeke, te plesna skupina Udruge potkalničkih plemenitaša koja je zaplesala svečani bal s posjetiteljima.Nagrađeni su najbolji literarni i likovni radovi na temu „ Potkalnički motivi“.

Ana Majdak premijerno  je izvela pjesmu o prvoj hrvatskoj primadoni ”Sidonija, cvetek horvatski”, čiji tekst potpisuje Mario Crnčić, a glazbu Ozren Bogdanović.

Ova udruga zajedno s općinom Gornja Rijeka sedmu godinu zaredom jedina u Hrvatskoj održava spomen na Sidoniju Rubido Erdody koja je živjela i umrla u svome dvorcu u Gornjoj Rijeci, a kojeg preuređuje u hotel novi vlasnik, splitska brodarska kompanija Split Ship Managment. Svečanost je pozdravio i otvorio zamjenik župana Koprivničko-Križevačke županije, ujedno i predsjednik županijske turističke zajednice, Vladimir Šadek, načelnica za kulturu i turizam ministarstva turizma gđa. Manda Horvat i stručni savjetnik prof. George Katalinić, direktor županijske turističke zajednice gosp. Zdravko Mihevc, načelnica općine gđa. Štefica Tukša, predsjednik UPP-a Mario Crnčić i ravnatelj škole prof. Darko Zvonar kao organizatori. Publika, koja je bila u velikom broju, sa velikom je pažnjom i pljeskom pratila nastupe svih izvođača.