U Petak, 20. ožujka 2015. godine, u organizaciji Potkalničkih plemenitaša i OŠ S.R. Erdody održana je, već tradicionalna, kulturna manifestacija 13. Sidonijin dan u sječanje na prvu hrvatsku primadonu, groficu Sidoniju Rubido Erdody.

U ispunjenoj dvorani osnovne škole u Gornjoj Rijeci na samom početku sve uzvanike i posjetitelje pozdravio je dopredsjednik udruge Potkalnički plemenitaši g. Ivica Truščec te zahvalio svima koji su doprinjeli održavanju ovogodišnjeg Sidonijinog dana. Kao suorganizator i domačin, u ime ravnatelja škole nazočnima se obratio školski pedagog g. Milenko Jelača.

Također, dobrodošlicu i ugodan boravak, svim  gostima zaželio je i općinski načelnik g. Darko Fištrović, dok je manifestaciju otvorio g. Denis Maksić, voditelj odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko – križevačke županije.

U bogatom kulturnom programu bilo je pjesme i plesa, a posjetitelje su, svatko na svoj način, oduševili razni izvođači. Tako su nastupali plesna skupina Sidonija, zbor OŠ S.R.Erdody, učenici glazbene škole Albert Štriga iz Križevaca, plesna skupina Celestine iz susjedne Slovenije, ženska klapa Lucerne iz Varaždina te tenor Hrvatskog narodnog kazališta g. Zlatko jelinčić.

 

Na samoj završnici programa, svim izvođaćima, podjeljene su zahvalnice.