U organizaciji udruge Potkalnički plemenitaši i Osnovne škole Sidonije Rubido Erdody održan je još jedan, osmi po redu, Sidonijin dan.

Mnoštvo posjetitelja, između kojih svakako valja istaknuti državnog tajnika u Ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva gospodina Branka Mučnjaka, ravnateljicu Uprave za malo gospodarstvo Tihanu Kraljić, zamjenika Koprivničko-križevačkog župana Ivana Pala, direktora županijske turističke zajednice Zdravka Mihevca, gradonačelnika Križevaca Branka Hrga, načelnicu Općine Gornja Rijeka Šteficu Tukša, načelnike okolnih općina kao i ostale uvažene goste i brojne posjetitelje, uveličalo je ovu značajnu kulturnu manifestaciju, koja je ove godine poprimila i humanitarni karakter.

Naime, sav prihod od prodaje ulaznica bio je namijenjen križevačkom Centru za odgoj obrazovanje i rehabilitaciju za nabavu potrebne didaktičke. opreme. Prikupljeno je 6.000,00 kuna što će svakako biti od pomoći Centru.

Izuzetno bogat kulturno-umjetnički program uveličale su svojim nastupima Vlasta Ramljak, dramska umjetnica i stalna članica Drame HNK u Zagrebu koja je izvodila Sidonijine monologe, te poznata operna pjevačica i glavna solistica HNK u Osijeku Barbara Othman.

U programu su također nastupali Ana Majdak pjesmom Sidonija, cvetek horvatski. Barbara Fištrović i Mihael Munta s recitacijama, Natalija Kralj, učenica 6. razreda Odjela za klavir i druge godine solo pjevanja Glazbene škole Alberta Štrige u Križevcima, Veronika Kralj, učenica 4. razreda Odjela za klavir, Josip Berend na braču, flautistica Danijela Kralj i Ksenija Kralj na klaviru, plesna skupina Udruge Potkalnički plemenitaši, te Zdravko Bugarin i grupa Joker, a manifestacija je završila tradicionalnim plemićkim balom.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”8. SIDONIJIN DAN”]