Radovi na adaptaciji Zgrade III Poduzetničkog inkubatora pred samim su završetkom. Ovih dana u fazi ugovaranja je završna faza uređenja zgrade koja je u sklopu Poduzetničkog inkubatora namjenjena za proizvodne djelatnosti. Tako će početkom ljeta zainteresirani poduzetnici moći sudjelovati u natjecanju za iznajmljivanje zgrade.

Do sada je od strane nekoliko poduzetnika iskazan ozbiljan interes za iznajmljivanje proizvodne hale u sklopu inkubartora.

Sami korisnici (poduzetnici) u sklopu Poduzetničkog inkubatora Općine Gornja Rijeka imaje velike pogodnosti u vidu značajnih olakšica u prvim godinama boravka u inkubatoru.

Tako će poduzetnik i poduzetnici kojima će biti iznajmljena Zgrada III Poduzetničkog inkubatora tijekom prve godine inkubiranja biti potpuno oslobođeni plaćanja zakupnine za poslovni prostor, u drugoj godini će izdvajati samo 25% tržišne vrijednosti najma, 3. godine 50%, 4. godine 75%, dok se tek u petoj godini dolazi do pune cijene najma prostora.

Cijena najma poslovnog prostora za proizvodne djelatnosti sukladno Odluci o uvjetima i kriterijima za poticanje poduzetništva u zgradama Poduzetničkog inkubatora Gornja Rijeka iznosi 10,00 kn/m². Najam prostora za proizvodne djelatnosti u sklopu Poduzetničkog inkubatora Gornja Rijeka

VRIJEME INKUBIRANJA ZAKUPNINA
Od mjesec do godine dana Besplatno
2. godina 25% tržišne vrijednosti najma
3. godina 50% tržišne vrijednosti najma
4. godina 75% tržišne vrijednosti najma
5. godina 100% tržišne vrijednosti najma

 

Ovom pogodnošću troškovi najma poduzetnika unutar Poduzetničkog inkubatora Gornja Rijeka uvelike su smanjeni što utječe na visinu njihove dobiti, a time i na mogućnost daljnjih ulaganja i jačanja poduzeća i njihove konkurentske sposobnosti. Važno je naglasiti kako je Općina Gornja Rijeka općina od posebne državne skrbi, što poduzetnicima koji će svoju poduzetničku aktivnost obavljati na području naše općine, a isto tako zapošljavati radnike s ovog područja, pruža dodatne olakšice.

Također Poduzetnički inkubator kroz kontinuirano praćenje tržišnih kretanja i pružanjem stručne pomoći i kvalitetnih i brzih informacija uvelike olakšava poduzetnicima poslovanje i opstanak na konkurencijskom tržištu.

Inkubator kontinuirano surađuje s vanjskim suradnicima POROM – Razvojnom agencijom Podravine i Prigorja i KRIŽEVAčKIM PODUZETNIčKIM CENTROM kako bi kroz zajedničko djelovanje bile osigurane što kvalitetnije informacije, savjeti, odnosno osigurani kvalitetni uvjeti poslovanja poduzetnika u sklopu Poduzetničkog inkubatora Gornja Rijeka.

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”inkubator III”]