Nedjelja, 18 Listopad 2015

15. rujna u gradu Ali Terme (Italija) potpisana je Prisega o bratimljenju, u okviru Europskog programa Europa za građane 2014/2020, Demokratski angažman i sudjelovanje građana, u sklopu Projekta: ”Dijalog o jednakosti spolova za izgradnju naše Europe”.

 Prisegu su potpisale Općine:

Ali Terme (Italija), Vila de Cruces (Španjolska), Gornja Rijeka (Hrvatska) i Szurdokpüspöki (Mađarska).

Izaslanstva općina bila su smještena u gradu Ali Terme od 13. do 20. rujna, gdje su sudjelovali u raznim aktivnostima u sklopu projekta, čiji je  cilj približiti građane institucijama Europske zajednice i probuditi osjećaj pripadnosti i zajedničkog identiteta.

Projekt je financiran od strane Europske komisije.

Prioriteti općina uključenih u projekt bratimljenja gradova su promicanje europskog građanstva, te izgradnja bolje budućnosti za svoje građane, na temelju međusobne razmjene znanja ljudi u Europi, a kroz gospodarski, kulturni i socijalni razvoj građana.
 
Načelnik Darko Fištrović istaknuo je :”Nadam se da Općina Gornja Rijeka može započeti i održavati, zajedno sa našom europskom braćom, trajan odnos prijateljstva, jer je to bez sumnje prava prilika u sadašnjosti i otvaranje puteva za buduće generacije”.