Bibi i Bubi svoje dogodovštine ispričali učenicima predmetne nastave OŠ Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka

Nakon održanog igrokaza za učenike razredne nastave 18. ožujka 2019., Bibi (Jan Kekereš) i Bubi (Matko Knešaurek) su učenicima predmetne nastave OŠ  Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka na nešto ozbiljniji način dočarali svoju priču iz budućnosti.  „Bibi i Bubi“ obrađuju temu sprečavanja nastanka otpada i odgovornog postupanja s otpadom. Nakon ispričanih dogodovština sa ”smetljišta”, Bibi i Bubi se uozbilje i konkretnim informacijama o zagađenosti prirode dočaravaju važnost da se svi zajedno počnemo ozbiljnije odnositi prema prirodi, nastanku otpada te pravilnom odvajanju otpada i recikliranju.

Igrokaz za djecu proveden je u sklopu provedbe izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom,  u projektu – „EDUKACIJOM DO SMANJENJA OTPADA“ koji sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Projekt provodi Općina Gornja Rijeka u partnerstvu s Općinama Breznica, Breznički Hum, Visoko i Sveti Petar Orehovec.

Po završetku igrokaza polaznicima predškolskog odgoja načelnik općine Darko Fištrović podijelio je prigodne bojanke, a učenicima razredne nastave izobrazno informativne materijale – radne bilježnice na temu sprečavanja nastanka otpada, ponovne upotrebe i recikliranja otpada.