Ponedjeljak, 04 Siječanj 2016

Lokalna akcijska grupa “Prigorje – Zagorje” (LAG PRIZAG) izrađuje novu strategiju ruralnog razvoja za područje svog djelovanja (Grad Novi Marof i susjednih 10 općina iz tri županije koje ovdje graniče).

Za izradu što kvalitetnije strategije, bitno nam je mišljenje ljudi koji žive, rade i stvaraju na području našeg LAG-a, stoga nam je želja da ih se čim više uključi u izradu strategije. U tu svrhu molimo sve zainteresirane udruge, koje su to u mogućnosti, da nam popune online anketu OVDJE

Bitno je spomenuti da osim nešto malo vremena za popunjavanje same ankete, ovo ne nosi nikakvu daljnju obavezu za one koji bi ju popunili i poslali preko internetskog formulara.

Na osnovu naše strategije, ukoliko ona bude prihvaćena od strane Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, kasnije ćemo provoditi natječaje za projekte financirane iz Programa ruralnog razvoja RH 2014-2020. što može biti interesantno i dijelu udruga jer se Program ruralnog razvoja odnosi na puno više mjera od poticanja same poljoprivrede.

LAG će preko svoje strategije moći provoditi natječaje iz mjera 3, 4, 6, 7, 8, 9 i 16 iz Programa ruralnog razvoja RH.

Na te natječaje će se moći javljati prihvatljivi korisnici s područja cijelog LAG-a, koji ne moraju formalno biti učlanjeni u LAG, ali moraju zadovoljiti kriterije propisane strategijom, odnosno Programom ruralnog razvoja RH.

Detaljnije o konkretnim mjerama možete vidjeti u brošuri ministarstva poljoprivrede ili odobrenoj inačici programa:

Brošura – Program ruralnog razvoja RH 2014. – 2020. – Popis mjera s osnovnim informacijama

https://ruralnirazvoj.hr/files/documents/MPS_program-ruralnog-razvoja-RH_200x275_v6-LQ.pdf

Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. – odobrena inačica HR

https://ruralnirazvoj.hr/files/documents/PRR-RH-2014-2020_v1.4_finalna-ina%C4%8Dica.pdf

Ukoliko ima zainteresiranih za daljnje uključivanje u izradu strategije, putem web stranice (www.lag-prizag.hr) i putem lokalnih medija objaviti ćemo termine održavanja radionica koje su otvorene za sve zainteresirane.