Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova i Udruga uzorne seoske žene KKŽ pozivaju žene svih dobnih skupina i profesija da se prijave za sudjelovanje na Festivalu žena iz ruralnih područja Koprivničko-križevačke županije.

Sudjelovati mogu sve žene, koje se bave različitim poslovima: vrtlarstvom, cvjećarstvom,  vinogradarstvom, poljoprivredom, ali i one koje nemaju ni obradivu zemlju ni stoku, koje su domaćice, umirovljenice ili su zaposlene ili imaju vlastitu firmu, OPG ili obrt. Kriteriji su želja za sudjelovanje uz jedinstvenu priliku pojedinačne prezentacije s naglaskom na promociju posebnosti svake žene i prikaz različitosti života žena u ruralnim područjima.

Cilj ovog projekta je afirmacija i jačanje položaja žena iz ruralnih područja te umrežavanje žena uz doprinos zaštiti i promicanju ljudskih prava. Bitna je svestranost i kreativnost žena, a naglasak je na razmjeni iskustava, znanja i vještina u cilju podizanja kvalitete života u ruralnim područjima, očuvanja obitelji te kulturne baštine, tradicije, izričaja i običaja Podravine i Prigorja.

Završna priredba Festivala će biti 10.rujna u Molvama.

Pozivamo žene da se kandidiraju i aktivno uključe u ovaj projekt, koji potiče žene iz ruralnih područja da postanu svjesne svojih kvaliteta te da ih prikažu svekolikoj javnosti jer je to i jedinstvena prilika gdje osobno mogu pokazati svoju marljivost, svestranost i kreativnost, kojom prilikom prezentiraju i svoju obitelj i kraj u kojemu žive. U proračunu županije su osigurana financijska sredstva za pokriće troškova svakoj kandidatkinji.

Sve potrebne informacije i prijave telefonom, e-mailom ili osobno kod predsjednice PZRS Verice Rupčić, mobitel 091-7394-021, [email protected] ili u Odsjeku za poslove Županijske skupštine i opće poslove u Koprivničko-križevačkoj županiji, Antuna Nemčića 5, Koprivnica, tel. 658-252.