Načelnica općine Štefica Tukša na svečanoj sjednici uz Dan općine podsjetila je koliko je projekata ostvareno u protekloj godini.

Općina, koja broji oko 2000 stanovnika, osnovala je vlastito Komunalno poduzeće i školsku knjižnicu, počela je sanirati divlja odlagališta otpada, uredila sakralne objekte, izgradila drugu fazu magistralnog cjevovoda, regulirala vodotokove i potoke, modernizirala ceste, otvorila i proširila poduzetnički inkubator.
Općinski proračun iznosio je u 2007. oko 6 milijuna kuna. Na sjednici je svečano predstavljena i službena web stranica općine Gornja Rijeka Rezultate u općini i napore poglavarstva, vijeća i načelnice Tukše pohvalili su gosti – predsjednik HSS-a i potpredsjednik Hrvatskog sabora Josip Friščić., državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja Josip Kraljičković (koji je u ime pokrovitelja, ministarstva poljoprivrede i otvorio Šljivarijadu), državni tajnik u ministarstvu regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva Branko Mučnjak, župan Koprivničko-križevački Darko Koren, načelnik Ferdinandovca Andrija Kudumija, i generalni direktor Hrvatskih voda Jadranko Husarić. U sklopu Šljivarijade prikazane su i razne starinske zabavne i sportske aktivnosti poput gađanja lukom i strijelom, pucanja iz praćke i plesa plemenitaša. Na priredbi su proglašena i najljepša i najurednija sela, okućnice, cvjetnjaci i pročelja kuća u općini.