U Dropkovcu je 12. rujna drugu godinu za redom pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja i Općine Gornja Rijeka održana kulturno-umjetnička i gastronomska manifestacija Šljivarijada.

Uz bogatu kulinarsku ponudu specijaliteta poput gibanica, raznih kolača, kao i raznih vrsta domaćih rakija, odvijao se bogat kulturno-umjetnički program s nastupima Udruge potkalnički plemenitaši, KUD-ova Sesvečka sela, Kalnik i Sveti Petar Orehovec, igokazom glumačke skupine Šljivari i nastupom djece iz Dropkovca.

Manifestacija je pobudila velik interes ljudi s čitavog potkalničkog područja pa i šire, te je posječenost bila izuzetno dobra.

[Best_Wordpress_Gallery id=”1″ gal_title=”sljivarijada 2009.”]

Izbor najsela

U sklopu Šljivarijade održao se i tradicionalni izbor najljepše okućnice, najljepšeg pročelja, najoriginalnijeg detalja, najljepše tradicijske kuće i okućnice, najljepše javne površine i najljepšeg sela na području Općine Gornja Rijeka.
Ovogodišnji laureati su obitelj Premelć iz Gornje Rijeke za najljepšu okućnicu, obitelj Valjak iz Kolarca za najljepše pročelje, Zidarić Ivan i Barica iz Vukšinca Riječkog za najljepšu tradicijsku kuću i okućnicu. Nagrada za najuređeniju javnu površinu pripala je selu Kolarec, dok je najljepšim selom proglašen Kostanjevec Riječki.

[Best_Wordpress_Gallery id=”2″ gal_title=”najselo”]