Hrvatski autoklub predstavio je danas u Dječjem vrtiću Mali medo svoj novi preventivno-edukativni program “Vidi i klikni”.

U programu su sudjelovala djeca iz mješovite vrtićke skupine, te predškolci. Za realizaciju programa koristile su se najsuvremenije metode- učenje kroz činjenje, rad, igru i osobno iskustvo – pokazivanjem i vježbanjem. Program se odvio uz pomoć didaktičkih pomagala, automobila na napuhavanje i električnog automobila kao kulise.  Na vrlo jednostavan i djeci prihvatljiv način objašnjene su vježe pravilnog i sigurnog korištenja nogostupa, uočavanje prometnih svjetala, propisno prelaženje ceste korištenjem pješačkog prijelaza , vježbanje vizualnog kontakta i komunikacije s vozačem, upoznavanje s rizicima prelaska ceste između parkiranih automobile, propisno i pravilno sjedenje u automobile, korištenje dječjih sjedalica i sigurnosnih pojaseva u automobile.

Na kraju programa sva djeca na dar su dobila bojanku s dva tipa prometnih situacija- ispravnim i neispravnim ponašanjem.